Yogakurser

Höstens Yogakurser & Yoga hos mig

Nu är jag igång i min yogastudio. Det som är på gång framöver är utomhusyoga på lördagar, Afterworkyoga den sista fredagen i september och babyYoga som startar upp i oktober. 

KundaliniYoga är en yogaform som hjälper dig att andas rätt, att få kroppskännedom och som ökar din fysiska och psykiska hälsa. De fysiska fördelarna är förbättrad sömn, sänkt blodtryck, minskad stress, förbättrar immunförsvaret och minskad muskelspänning vilket ger mer energi och ökad rörlighet i kroppen. Regelbunden yoga lindrar smärta i kropp och är bra för smärta i bäcken, rygg och axlar. De psykiska fördelarna är minskad oro/ångest, minskar risk för depressioner, förbättrade relationer, ökad självkännedom och ökad självkänsla/självförtroende.

I min personligt inredda Coach och Yogastudio på Torpa i Jönköping erbjuder jag mina kunder ett trivsamt besök. I studion finns sköna ullmattor med överdrag, meditationskudde/filt vid stöd/avslappning. Toalett med omklädnings-möjligheter och ett utrymme för skor, kläder och värdesaker. Givetvis stänger vi av och lämnar mobilen utanför yogarummet. 20 minuter innan Yogapasset öppnar jag upp för att du som kund hinner "landa" inför dagens Yogaövningar med soft yogamusik och yoga te. En yogapass hos mig innebär att vi stimulerar alla våra fem sinnen med smak, lukt, hörsel, syn och känsel. Kom i bekväma och lösa kläder. 

Friskvårdsleverantör: Ansluten till Wellnet.se och epassi.se


HormonYoga❈ FULLSATT

HormonYoga är en yogakurs för dig som har bekymmer med dina hormoner i kroppen. Dina hormoner i kroppen påverkar ditt hjärta, dina lungor, ditt blod, dina blodkärl och alla dina celler i din kropp.  Hormonyoga hjälper dig att aktivera dina hormoner i din kropp med övningar som stimulerar bäckenbotten, sköldkörteln och hypofysen. 

Hormonyoga kan hjälpa dig med följande besvär; 

Balansera din sköldkörtel, minskar besvär vid migrän och menstruation, flyttar fram klimakteriet, lindrar symtom under klimakteriet såsom värmevallningar och balanserar humöret och kan öka chanserna till graviditet. 

Kursstart: Lördagen den 3 september klockan 12:00-13:15. 1g/v, 9 tillfällen, kursslut den 29 oktober - 1 349 kr. 

Kursen är fullsatt


❈Grundkurs ChakraYoga - Balance life

Balance life är en Chakrayoga kurs för dig som vill lära dig mera om kroppens åtta chakran - Rot, relation, navel, hjärta, hals, panna, kronan och slutligen aurachakra. Tillsammans går vi igenom kroppens olika chakran, gör övningar som stimulerar dessa chakran och du får kunskap om hur de påverkar din fysiska och psykiska hälsa.

Vid första tillfället börjar vi med basen i kroppen - rotchakrat som hjälper oss att förankra oss i den fysiska världen och i vår fysiska kropp. Det är genom de tre lägre chakrana i kroppen som vi lär känna oss själva. Sedan kommer vi att vid varje kurstillfälle fortsätta med de andra chakrana.


Fortsättningskurs ChakraYoga - Balance more

Balance More är en Yogakurs för dig som vill göra övningar varje gång utifrån kroppens åtta chakran. Kursen är en fortsättningskurs på grundkursen i ChakraYoga och i denna kursen gör vi rörelser utifrån varje chakran i kroppen, vid varje yogapass. Det är inget tvång att ha gått grundkursen först. 


❈MedicinskYoga - Yoga for me❈

MedicinskYoga är en yogakurs för dig som har en lägre smärttröskel och som behöver anpassade rörelser utifrån dina behov. Genom övningar som är anpassade för just dig ökar din rörlighet, du får mera energi och mindre smärta i kroppen. 

Kursstart: Onsdagen den 31 augusti klockan 18:15-19:15, 10 tillfällen, kursslut den 2 november - 1 499 kr.


❈SeniorYoga - SemmiYoga❈

Senior/PensionärsYoga är en kurs för dig som vill få mer rörlighet och energi i kroppen. Har du bekymmer i din kropp som innebär att du har svårt att sitta på en matta går denna kurs utmärkt att genomföras på en stol, det som känns bäst för dig.

Kursstart: Torsdagen den 1 september klockan 08:30-09:30, 1g/v, 10 tillfällen, kursslut den 3 november - 1 499 kr.


 ❈GravidYoga - Soon Mom ❈

Soon Mom är en Yogakurs för dig som är gravid. GravidYoga kan göras från vecka 14 och fram tills förlossningen. Rådfråga din barnmorska innan du börjar med gravidyoga för säkerhetsskull.

Gravidyoga är ett fantastiskt verktyg för att lära känna din kropp och har många fördelar för både mamma och bebis. Genom att yoga regelbundet förbereder du kroppen inför förlossningen och skapar bättre förutsättningar till återhämtning efter förlossningen.

Yogan hjälper dig att bli mer rörlig, få mer energi, hantera oro inför förlossningen och stärka bandet till dig och ditt barn och minska illamående och trötthet under graviditeten.

Kurstart: Torsdagen den 7 oktober klockan 16:30-17:30, 1 g/v, 5 tillfällen, kursslut den 3 november - 749 kr.


❈BabyYoga - My baby and I❈

BabyYoga är en Yogakurs för dig som nyligen har fött barn och som vill komma igång med träning för att läka, stärka din kropp och sinne efter din förlossning. Som nybliven mamma kan du börja träna Yoga inom 4-6 veckor och efter kejsarsnitt 8 veckor. 

Sakta börjar vi arbeta upp din kropp med rörelser som hjälper dig att träna din bål och bäckenbotten, få mer energi i din kropp och att hitta ett lugn som nybliven mamma. 

Kom tillsammans på yogan med din bebis. Medtag filt till din bebis för att ligga bekvämt när du tar en stund för dig själv på yogamattan.

Kursstart: Torsdagen den 6 oktober klockan 10:00-11:00, 1 g/v, 5 tillfällen, kursslut den 3 november - 749 kr.

AWYoga - Hello weekend

Hello Weekend är ett trevligt sätt att avsluta arbetsveckan tillsammans med några vänner eller arbetskamrater.

Vi börjar första timmen med att varva ner och förbereda oss för den kommande ledigheten med ett yogapass med eller utan gong.

Efter Yogapasset får du och ditt sällskap luta er tillbaka på mysiga indiska kuddar i yogarummet för att umgås, mysa och avnjuta lite bubbel och snittar tillsammans.

Välj mellan vitt, rosébubbel och/eller alkoholfritt bubbel och 9 snittar per person med skagenröra på hönökaka , bruchetta på kavring och äggröra i tunnbröd. 

Yogapass: Under hösten har jag Afterwork Yoga på fredagen den 30 september och 28 oktober mellan klockan 17:00-19:30. 

Minst 2 personer och max 4 personer. Kostnad: 279 kr/pp. Vid bokning meddela eventuella allergier och specialkost. 


❈UtomhusYoga - Outside breeze❈

Outside breeze är ett yogapass för dig som tycker om att göra yoga utomhus eller vill pröva något nytt. Att göra yoga utomhus kan ge dig andra uppleverler än vad du kan få när du gör yoga inomhus. Välj kläder efter väder, vill du långa mattor meddela detta när du bokar. 

Yogapass: 24 och 31 september klockan 10:30-11:30

Kostnad: 100 kronorBokning av Yogakurser/pass

Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.