KundaliniYogakurser

Testa på Yoga hos mig

På torsdag den 9 februari är det dags igen för testa på Yogapass hos mig. Klockan 16:30 är det tonårsyoga och klockan 18:00 är det Hormonyoga. Välkommen för en rofylld yogastund hos mig! Endast 100 kronor. 

❈KundaliniYoga/medicinsk yoga❈

Regelbunden Yoga hjälper dig att andas rätt, att få ökad kroppskännedom vilket gör att du kommer att må bättre både fysiskt och psykiskt. I yoga alternerar man med olika övningar, meditation och avslappning för att stärka både kropp och själ. De fysiska fördelarna är förbättrad sömn, sänkt blodtryck, minskad stress, bättre immunförsvar, minskad muskelspänning vilket ger mer energi och ökad rörlighet i kroppen. De psykiska fördelarna är många och några är minskad oro/ångest, ökad självkänsla/självförtroende och minskar risk för depression. På en del av mina kurser använder jag Gong som är ett kinesiskt slaginstrument, Sound healing som hjälper dig att läka din kropp och själ. Det som är speciellt med kundaliniyoga är eldandning för ökad energi och rotlåset där man tränar sin bäckenbotten. I medicinsk yoga anpassar jag övningarna efter dina behov!

I min personligt inredda Coach och Yogastudio på Torpa i Jönköping erbjuder jag mina kunder en rofylld stund. I studion finns sköna ullmattor med överdrag, meditationskudde/filt vid stöd/avslappning. Toalett med omklädnings-möjligheter och ett utrymme för skor, kläder och värdesaker. Givetvis stänger vi av och lämnar mobilen utanför yogarummet. 20 minuter innan Yogapasset öppnar jag upp för att du som kund hinner "landa" inför dagens Yogaövningar med soft yogamusik och yoga te. En yogapass hos mig innebär att vi stimulerar alla våra fem sinnen med smak, lukt, hörsel, syn och känsel. Kom i bekväma och lösa kläder. 

Friskvårdsleverantör: Ansluten till Wellnet.se och epassi.se

Jag tar även emot kunder på FaR - Fysisk aktivitet på recept som är en behandlingsmetod inom hälsovården i syfte att öka den fysiska aktivitet och därmed förbättra hälsan. FaR innebär att en förskrivare ordinerar dig fysisk aktivitet som medicinsk behandling istället för eller som komplement till läkemedel eller annan behandling. 
HormonYoga❈

HormonYoga är en yogakurs för dig som har obalans av dina hormoner i kroppen. Hormonerna i kroppen påverkar hjärtat, lungorna, blodet, blodkärlen och dina celler i din kropp. Hormonyoga kan vara en del att få mera balans i kroppen genom att vi arbetar med att stimulera sköldkörteln, hypofysen och bäckenbotten.  

Hormonyoga kan hjälpa dig med följande besvär; 

Balansera din sköldkörtel, minskar besvär vid migrän och menstruation, lindrar symtom under klimakteriet såsom värmevallningar och balanserar humöret och kan öka chanserna till graviditet. 


❈Grundkurs ChakraYoga

Grundkurs i Chakrayoga är en kurs för dig som vill lära dig mera om kroppens sju olika  chakran. Tillsammans går vi igenom kroppens olika chakran, gör övningar som stimulerar dessa chakran och du får kunskap om hur de påverkar din fysiska och psykiska hälsa.

Rot - Hur vi tar hand om vår kropp som kost, vila och motion.

Relation - Förändrar och utvecklar våra invanda tanke och beteendemönster.

Navel - Ger oss handlingskraft, gör oss målmedvetna och fokuserade.

Hjärta - Öppnar upp oss för kärlek och förankrar oss i nuet.

Hals - Hjälper oss att vara sanna mot oss sig själva och andra.

Panna - Väcker vår intuition och koncentrationsförmåga

Huvud - Skapar kontakt med vårt inre och ökar vår medvetenhet.

Kursstart/Information: Kurs pågår


❈ Fortsättningskurs i ChakraYoga 

I fortsättningskursen på chakrayoga bygger vi vidare på grundkursen i chakra. Istället för att fokusera på varje chakra gör vi rörelser som stimulerar alla kroppens chakran vid varje kurstillfälle. Det är inget tvång att ha gått grundkursen först. 


❈ Kundalini/MedicinskYoga❈

MedicinskYoga är en yogakurs för dig som kanske idag har smärtor i din kropp eller nedsatt rörlighet och och som behöver anpassade rörelser utifrån dina behov. Genom övningar som är anpassade för just dig ökar din rörlighet, du får mera energi och mindre smärta i kroppen. 

Kursstart/Information: Ny kursstart den 8 februari och fram till den 29 mars, 18:15-19:15, 7 tillfällen, 1 049 kronor. OBS ej 1 mars. 


❈SeniorYoga❈

Senior/PensionärsYoga är en kurs för dig som vill få mer rörlighet och energi i kroppen. Har du bekymmer i din kropp som innebär att du har svårt att sitta på en matta går denna kurs utmärkt att genomföras på en stol, det som känns bäst för dig. 

Kursstart/information: Torsdag 2 februari klockan 09:00, Kursslut 23 mars, 8 tillfällen, 1 199 kr.


 ❈ GravidYoga ❈

Gravidyoga är ett fantastiskt verktyg för att lära känna din kropp och har många fördelar för både mamma och bebis. Genom att yoga regelbundet förbereder du kroppen inför förlossningen och skapar bättre förutsättningar till återhämtning efter förlossningen.

Yoga hjälper dig att bli mer rörlig, få mer energi, hantera oro inför förlossningen och stärka bandet till dig och ditt barn och minska illamående och trötthet under graviditeten.


GravidYoga kan göras från vecka 14 och fram tills förlossningen. Rådfråga din barnmorska innan du börjar med gravidyoga för säkerhetsskull.

Kursstart/Information: Kurs pågår, finns platser kvar. 


❈BabyYoga❈

BabyYoga är för dig som nyligen har fött barn och som vill komma igång med träning för att läka, stärka din kropp och sinne efter din förlossning. Som nybliven mamma kan du börja träna Yoga inom 4-6 veckor och efter kejsarsnitt 8 veckor. 

Sakta börjar vi arbeta upp din kropp med rörelser som hjälper dig att träna din bål och bäckenbotten, få mer energi i din kropp och att hitta ett lugn som nybliven mamma. 

Kom tillsammans på yogan med din bebis. Medtag filt till din bebis för att ligga bekvämt när du tar en stund för dig själv på yogamattan.


❈TonårsYoga❈

Är du tonåring eller har du en tonåring hemma som har svårt att komma till ro, kanske har sömnproblem och har svårt att fokusera i vardagen. Regelbunden Yoga har många hälsofrämjande effekter som förbättrar sömnen, hjälper till att fokusera och ökar koncentration, hjälper till att minska stress, oro och ångest och ökar din rörlighet i kroppen.

Att växa upp som tonåring idag är tufft. Det är många förväntningar och krav från omgivningen och så har de egna förväntningar och krav på sig själva.

Yoga handlar i första hand om att andras rätt och i kombination med olika övningar kommer din eller din tonårs fysiska och/eller psykiska hälsa att öka. 


AWYoga

AW med yoga är ett trevligt sätt att avsluta arbetsveckan tillsammans med några vänner eller arbetskamrater.

Vi börjar första timmen med att varva ner och förbereda oss för den kommande ledigheten med ett yogapass med eller utan gong.

Efter Yogapasset får du och ditt sällskap luta er tillbaka på mysiga indiska kuddar i yogarummet för att umgås, mysa och avnjuta lite bubbel och snittar tillsammans.

Välj mellan vitt, rosébubbel och/eller alkoholfritt bubbel och 9 snittar per person med skagenröra på hönökaka , bruchetta på kavring och äggröra i tunnbröd. 

Minst 2 personer och max 4 personer. Kostnad: 299 kr/pp. Vid bokning meddela eventuella allergier och specialkost. 


Bokning av Yogakurser

Vid direkt bokning eller om du vill att jag ringer upp dig!

Vill du ha nyhetsbrev? Registrera dig här!

* indicates required

Yogakurser